Belföld

Mindenünk a család: fészekrakó- és háztűzőrző klub indul

Klubfoglalkozások indulnak a családi kapcsolatok erősítéséért.

A KSH adatai szerint évente több mint 23000 házasság szűnik meg. Ennek sok esetben a problémák figyelmen kívül hagyása az oka. Gyakori, hogy a problémák nem kerülnek felszínre, a családtagok nem beszélik meg egymással gondjaikat, aminek hatására a feszültségek halmozódnak. A családon belüli problémák, konfliktusok kellő odafigyeléssel, olykor szakember segítségével kezelhetőek.

A Székesfehérvári Otthon Segítünk Alapítvány és a SZÉNA Egyesület által szervezett “Mindenünk a család” című projekt keretében 3 témában is segítik a párokat, családokat. Az Európai Unió és az Európai Szociális Alap által támogatott programsorozat kiemelt célja, hogy megerősítsék a családokat.

A fiatal párok számára Fészekrakó Klub néven indítottak programot, ahol olyan témákkal foglalkozhatnak a résztvevők, mint a házasságra- és a gyermekvállalásra való felkészülés, a családi harmónia kialakítása és a mindennapok tartalmas és boldog megélése. A program következő időpontja 2012.11.06. 17 óra, valamint 2012.11.27. 17 óra lesz.

A hosszabb ideje együtt élő párok estében már sokkal fontosabb kérdés az, hogy hogyan lehet fenntartani a harmóniát, hogyan őrizhető meg a családi fészek melege. A Háztűzőrző Klub ezeknek a családoknak segít választ kapni kérdéseikre és hasznos tanácsokkal látja el azokat, akik úgy érzik, hogy kapcsolatuk kihűlőben van. Az érdeklődőket 2012.11.08-án 17 órától várják.

Sajnos sok esetben így sem kerülhető el a válás. Ez abban az esetben különösen nehéz, ha már közös gyermekek is születtek a kapcsolatból. Mivel az ember társas lény, a felek az esetek többségében újra házasodnak, új kapcsolatot új családot alapítanak. Ilyenkor megjelenik a “mozaik anyu” és a “mozaik apu” szerepkör, illetve lesznek a féltestvérek. Erről az állapotról, helyzetről beszélgethetnek a résztvevők, és az ezzel járó problémák megoldásaihoz kaphatnak segítséget. Hogyan is lehet egy “ilyen helyzetben” boldogan együtt élni. Mennyi örömet, boldog perceket lehet együtt átélni egy “mozaik családban”. A program 2012.11.15-én 10 órától és 2012.11.30-án 17 órától kerül megrendezésre.

A Civil Műhelyben (Balatoni út 8.) zajló programokat Zimmermann Ágnes pszichológus és Márkusné Fehér Mária vezeti. A klubfoglalkozások ideje alatt ingyenes gyermekfelügyeletet is biztosítanak a szervezők játszóházukban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik