Belföld

LMP: Jönnek a politikai utasítások

schiffer andrás (schiffer andrás)
schiffer andrás (schiffer andrás)

Schiffer András szerint a kiemelt beruházásokról szóló törvény módosítása a közösségi érdek fölé helyezi a magánérdeket.

Ha a parlament hétfőn módosítja a kiemelt beruházásokról szóló törvényt, akkor annak alapján az LMP szerint a jövőben politikai utasításokat lehet adni a szakhatóságoknak – mondta Schiffer András, hozzátéve: ezt még a Kádár-rendszerben sem rögzítették jogszabályba.

Az ellenzéki képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a jogszabályt idén már háromszor módosították. Szerinte mindhárom módosítás közösségi érdek fölé helyezte a magánérdeket, és mindegyikkel „az oligarchák előtt akarják tisztára seperni az utat”. A hétfői változtatás pedig azt mondaná ki, hogy a kijelölt kormánymegbízott, aki politikus, utasításokat adhat az eljáró szakhatóságoknak – mutatott rá.

Schiffer András hozzátette: ezzel a lépéssel továbbra is megmarad az a „korrupciós nyomás”, amit a jogszabály a megalkotása óta helyez a mindenkori kormányokra. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kiemelt beruházások végrehajtói gyakorlatilag mentesülnek a közösségi ellenőrzés alól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik