Belföld

Csomaggal védené a jövőt a Jobbik

egyetem-corvinus (felsőoktatás, )
egyetem-corvinus (felsőoktatás, )

Ingyenes felsőoktatással, állami támogatású bérlakás-építési programmal és munkahelyteremtéssel tartaná itthon a fiatalokat a Jobbik.

A Jobbik „jövővédelmi csomaggal” állítaná meg a fiatalok elvándorlását – mondta Z. Kárpát Dániel, a párt frakcióvezető-helyettese. A párt szerint Magyarország legnagyobb problémája jelenleg a demográfiai „összeomlás”, amit az utóbbi időben felgyorsított a növekvő kivándorlás.

Az ellenzéki politikus hozzátette: ma három munkaképes korú emberre egy nyugdíjas jut, de ez az arány 2050-re három a kettőhöz lesz. Szavai szerint Magyarországon hagyományosan alacsony az elvándorlási hajlandóság, de a kormányzat „elhibázott gazdaságpolitikája miatt” a fiataloknak nincs maradásuk.

Az úgynevezett jövővédelmi csomag három ágból épül fel, ezek a felsőoktatás ingyenessé tétele, egy állami támogatású bérlakás-építési program és a munkahelyteremtés – mondta.

Kérdésre válaszolva közölte, hogy csomagjuk alapjait a Jobbik tavalyi népesedési konferenciáján mutatták be. Hozzátette, hogy a három ágat külön kezelik, mert annyira eltérő területekről van szó, hogy nem látják értelmét egyetlen nagy törvényjavaslat elkészítésének, a különböző témák mentén viszont folyamatosan osztják meg a nyilvánossággal indítványaikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik