Belföld

Újabb győzelmével középdöntős a Győr

A Győri Audi ETO KC bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcas középdöntőjébe, miután a csoportkör negyedik fordulójában könnyedén, 29-22-re legyőzte a vendég Krim Ljubljanát, így változatlanul százszázalékos mérleggel vezeti kvartettjét.

Az előző idényben finalista Győr a múlt vasárnap könnyedén, 31-20-ra diadalmaskodott a szlovén fővárosban. Az idegenben elért jó eredmény elkényelmesíthette a magyar bajnokot, mert rosszul, sok hibával kezdte a szombati összecsapást.

Az első negyedórában egyenrangú fél volt a Krim, még vezetett is, majd amikor feljavult a hazai védekezés – ez gyakorlatilag Tervel és a kapus Lunde-Haraldsen beállásával függött össze -, már nem volt kérdés, hogy az ETO az úr a pályán. Amíg a nyitó 15 perc 8-7-es eredményt hozott, a második ilyen etap 8-2-t. A megszerzett labdákból sok indításgólt tudott szerezni az esélyesebb házigazda.

A második félidőben tovább nőtt a különbség, a szlovénok erejüket már csak arra összpontosították, hogy ne legyen “közte tíz”. A cseréit is bevető Győr nem tartotta a korábbi iramot, így aztán szép lassan apadni kezdett az előnye, de a biztos győzelem – és a középdöntős továbbjutás – nem forgott veszélyben.

Az ETO jövő vasárnap a horvátországi Kaproncán (Koprivnica) találkozik a helyi Podravkával.

A másik magyar BL-érdekelt, az ugyancsak hibátlan mérleggel büszkélkedő FTC-Rail Cargo Hungaria vasárnap a svéd Sävehof otthonában lép pályára, és ha nyer – továbbá a norvég Larvik nem kap ki az orosz Dinamo Volgográdtól -, a Győrhöz hasonlóan középdöntős lesz.

Vasárnap:
Koprivnica (horvát)-Cluj (román) 17.00
Az állás: 1. (és már középdöntős) Győri Audi ETO KC 8 pont/4 mérkőzés, 2. Koprivnica 4/3, 3. Krim Ljubljana 2/4, 4. Cluj 0/3

Később:
C csoport:
Larvik (norvég)-Dinamo Volgográd (orosz) 17.45
Sävehof (svéd) – FTC-Rail Cargo Hungaria, vasárnap 15.00
Az állás: 1. FTC 6 pont, 2. Larvik 4, 3. Dinamo Volgográd 2, 4. Sävehof 0

Az első és második helyezett a középdöntőbe jut, a harmadik átkerül a KEK-be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik