Belföld

Migránsok és baleset lószállítóval

Több mint egy tucat határsértőt füleltek le a déli határszakaszon, Kecskemét közelében pedig pedig négyen sérültek.

Tizenöt határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei az elmúlt 24 órában Csongrád megye déli részén. A migránsok közül egy afgán polgár már nem először próbálkozott, így vele szemben büntetőeljárás, a többiek ellen idegenrendészeti eljárást indult, és őrzött szállásra kerültek – tájékoztatott Szenti Szabolcs százados, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Tompánál lakossági bejelentés alapján egy palesztin és két szír állampolgárt füleltek le a járörök, akik nem tudták jogszerűen igazolni, hogy itt vannak – tudatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mihályné Bornemisza Eleonóra azt közölte: a palesztin férfit idegenrendészeti őrizetbe, a két szír állampolgárt pedig kiutasítást előkészítő őrizetbe vették a határrendészek.

Az alezredes arról is értesítette a sajtót, hogy három autó ütközött a 44-es úton szombat reggel Kecskemét és Nyárlőrinc között, köztük egy utánfutós lószállító.

Mihályné Bornemisza Eleonóra tájékoztatása szerint a mentősöknek csak egy embert kellett kórházba vinniük, hárman csak hámsérülést szenvedtek. A  forgalmat Szentkirály felé terelik a 44-es úton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik