Belföld

Levenné a kezét a BKV-ról Tarlós

Tarlos-Istvan(2)(960x640)(6).jpg (Tarlós István)
Tarlos-Istvan(2)(960x640)(6).jpg (Tarlós István)

A főpolgármester semmilyen felelősséget nem vállal a BKV jövő évi működési biztonságáért, ha újabb busztendert írnak ki a kormánydöntés előtt.

Kapcsolódó cikkek

A politikusoknak nem volt felhatalmazásuk a közgyűlés nevében is nyilatkozni a buszkiszervezésről – reagált Tarlós István szombaton a fővárosi Fidesz-KDNP két képviselőjének pénteki nyilatkozatára.

Amennyiben a BKV finanszírozásáról szóló kormánydöntés végleges, számszerű és publikus megjelenése előtt újabb tendert írnak ki, úgy semmilyen felelősséget nem vállal a BKV 2013-i évi működési biztonságáért. “Ez esetben azok viselik a felelősséget, akik a költségnövelő kiírást a kormány hivatalos és publikált döntése előtt erőltetik” – jelentette ki a főpolgármester.

Hozzátette: még nem látja biztosítottnak a fővárosi közösségi közlekedés kielégítő szintű szolgáltatásának jövő évi fedezetét.

A Magyar Nemzet pénteken városházi forrásokra hivatkozva írt arról, hogy leállhat a fővárosi buszkiszervezés. Erre reagálva György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes és Németh Zoltán frakcióvezető aznap cáfolta, hogy a Fővárosi Közgyűlés a közeljövőben módosítaná az új buszüzemeltetési modellről szóló januári határozatot. Közölték, hogy a képviselőcsoport és a Fővárosi Közgyűlés is egyértelmű döntést hozott az új autóbusz-üzemeltetési modellről, és nem látják okát a döntés megváltoztatásának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik