Belföld

Csütörtökön megnyílik a téli krízisszálló Győrben

Megnyílik a téli krízisszálló Győrben csütörtök délután, a létesítményben hatvan hajléktalan töltheti az éjszakát a késő ősztől tavaszig tartó időszakban.

A krízisszállón délután 4 órától másnap reggel 8 óráig tartózkodhatnak a rászorulók, akik napközben a nappali melegedőt vehetik igénybe. A krízisellátásra mintegy 14 millió forintot fordít a város – mondta Szabóné Vörös Ágnes népjóléti osztályvezető az MTI-nek.

A téli menhely januártól új helyen, egy felújított önkormányzati épületben fogadja a rászorulókat – ismertette az osztályvezető.

A létesítményben hetvenadagos konyhát, hatvan férőhelyes nappali melegedőt és hatvan férőhelyes téli krízisszállót rendeznek be. Emellett egészségügyi ellátást és tisztálkodási lehetőséget is biztosítanak az intézményben a fedél nélkül maradt embereknek. A beruházásra 250 millió forintot költ az önkormányzat saját forrásból.

Győrben mintegy félezer hajléktalan él, a téli időszakban 330 otthontalan embernek jut fedél a feje fölé részben az egész éven át nyitva tartó hajléktalanszállón, részben a téli menhelyen.

Rajtuk kívül 180-200 ember fedél nélkül kénytelen átvészelni a telet a városban és a környékben. Az utcán élők lépcsőházakban, elhagyatott épületekben húzzák meg magukat. Őket forró teával segítik az utcai szolgálatot teljesítő szociális munkások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik