Belföld

Fokozott rendőri jelenlét az ünnepeken

Mindezt elsőként az országos rendőrfőkapitány rendelte el mindenhol, így van tehát szerdától Szegeden is.

Fokozott rendőri ellenőrzéseket rendelt el országszerte az országos rendőrfőkapitány a hosszú hétvégére. Hatala József azután döntött így, hogy az elmúlt hosszú hétvégén 348-an sérültek meg, 15-en vesztették életüket – köztük egy gyerek – közlekedési balesetben. Az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte: mivel a hosszú hétvégén a Halottak napja miatt sokan kelnek útra, a rendőrség a közlekedés és az emberek  javainak biztonságára fókuszál az ellenőrzéseken. Elsősorban a gyorshajtókra az ittas vezetők kiszűrésére, a biztonsági öv és gyerekülés használatára figyelnek.

Ennek megfelelően a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője is fokozott ellenőrzést rendelt el  szerdától  vasárnapig, melynek célja a Mindenszentek és a Halottak napjával összefüggő közbiztonság fenntartása, a forgalom folyamatosságának, valamit a bűn- és baleset-megelőzésnek a biztosítása – tájékoztatta a Szeged24-et Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

 

Ennek értelmében a főútvonalakon, a temetőkhöz vezető utakon és a sírkertek környékén fokozott közlekedésrendészeti, közrendvédelmi és bűnügyi járőrözéssel kell számolni. Az egyenruhások elsődleges feladata a biztonságos és balesetmentes közlekedés elősegítése. Ezért a rendőrök azt kérik az emberektől:  tartsák be a forgalmat irányító rendőrök, polgárőrök, városőrök utasításait és a közlekedési szabályokat.

A rendőrök néhány tanácssal is szolgáltak. Tapasztalatuk szerint ünnepre a bűnözők is készülnek, ezért fontos, hogy az autóban ne hagyjunk látható helyen értéket, az összes ablakot húzzuk fel, és ellenőrizzük, hogy bezártuk-e  az ajtókat. A temetőkben is legyünk körültekintőek, értékeinket, táskáinkat ne hagyjuk őrizetlenül, ne tegyük a sírokra, vagy azok mellé, mert ez könnyen szemet szúrhat a tolvajoknak.

Emellett a várhatóan zsúfolt tömegközlekedési járműveken is legyünk óvatosak, ne adjunk lehetőséget a zsebtolvajoknak, akik a rendőrök szerint ilyenkor szeretnek „jobban dolgozni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik