Belföld

Orbán írt is levelet, meg nem is

orbán-schiffer (orbán viktor, schiffer andrás, )
orbán-schiffer (orbán viktor, schiffer andrás, )

A Miniszterelnökség elküldte, de nem érkezett meg a levél Schiffer Andráshoz, aki közérdekű adatokat kért kormányfőtől. Az LMP-s politikus szerint Orbán Viktor egyébként sem neki, hanem a választóknak tartozna a felelettel.

Ahogy arról beszámoltunk, az LMP kedden közölte, hogy beperli a párt Orbán Viktort, mert a kötelező, 15 napos határidőn belül nem felelt arra a kérdésükre, hogy miért rendelt kétszázmillió forintos médiakampányt a Miniszterelnökség.

A hivatal még a tegnapi nap folyamán reagált az LMP közleményére. Azt állították, hogy ők bizony október 19-én elektronikus formában megküldték a választ, így nem történt határidő-túllépés.

Schiffer András szerdai viszontválaszában úgy fogalmazott: „Nem tudom, hogy a Miniszterelnökség igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkársága kinek küldött választ, de én sem e-mailt, se postán küldött levelet, se szóbeli tájékoztatást nem kaptam az üggyel kapcsolatban.”

A politikus hozzáteszi: elvárta volna, hogy az esetleges válaszlevelet a kormány hozza nyilvánosságra, miután az LMP is a nyilvánosság bevonásával kezdeményezte az adatigénylést arról a sürgősséggel indított, kétszázmillió forintos médiakampányról, amelyet október 4-én jelentett be a kormány a honlapján.

Schiffer András szerint az információkkal a kabinet nem neki tartozik, hanem a választóknak, az adófizetőknek. A politikus érthetetlennek tartja azt is, hogy miután kedden bejelentette, hogy nem kapott válaszlevelet, azt miért nem küldte el neki újra a Miniszterelnökség.

A Miniszterelnökség kitart

A Miniszterelnökség elküldte a részletes választ Schiffer András LMP-s képviselő október 5-ei közérdekű adatkérésével kapcsolatban – ismételte meg a kormányfő sajtófőnöke az MTI-nek, miután az ellenzéki politikus szerdán is azt állította, hozzá nem érkezett válaszlevél.

Havasi Bertalan közölte azt is: természetesen bizonyítani is tudják, hogy október 19-én elektronikus formában elküldték a választ.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik