Belföld

Állatrendőrség diákokból Szegeden

Tanulnának és ismeretterjesztenének a fiatalok.

Az otthon tartott háziállatokról kétezer fős reprezentatív felmérést végzett Szegeden az Orpheus Állatvédő Egyesület. Az állatvédők kutatása az állattartás minőségét és a közterület kezelését illetően, illetve a hatályos állatvédelmi törvények, rendeletek kapcsán a lakosság informáltságára, tájékoztatására is kiterjedt. A felmérés tapasztalat azt mutatta, hogy sokan nem ismerik a helyi és az országos szabályokat, ezért nagyon fontos lenne a szemléletformálás.

Így az egyesület  aktivistái környezettudatosságot segítő kiadványokat is osztanak, illetve a város középiskoláiban diák-állatrendőrséget szerveznek. Ehhez a gyerekek és a pedagógusok az info@zug.hu e-mail címen csatlakozhatnak. A tervek szerint a diák-állatrendőrségben 30-50 fiatal számára szerveznének szabadidős programokat és előadásokat.

A szegediek számára helyi állattartási információkat tartalmazó kiadvány is készül, amelyekhez, és más ingyenes állatbarát kiadványokhoz – plakát, matrica, képeslap – az Orpheus Állatvédő Egyesületnél lehet ingyenesen hozzájutni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik