Belföld

Őszi park-mustra, pozitív tapasztalatokkal – FOTÓK!

Tiszták, rendezettek, a faleveleknek köszönhetően pedig színesek a győri parkok. A Győr24 őszi park szemlén járt.

Rengeteg hazai nagyváros küzd azzal a problémával, hogy egy-egy park, sétány vagy tér adottságai ellenére is elkeserítő képet mutat, vagy azért, mert nem gondozzák a területeket, vagy egész egyszerűen azért, mert a városban élők nem szentelnek kellő figyelmet a tisztaságnak, és gondolkodás nélkül eldobják szemetüket a parkokban. A Győr24 kíváncsi volt arra, mi a helyzet városunkban, ezért fotós kollégámmal felkerestünk 3 kedvelt sétányt, hogy megnézzük a hidegebb hónapokban, kicsit szerényebb virágkompozíciókkal is ugyan olyan mutatósak-e, mint tavasszal és nyáron, amikor még este is hangulatos séták helyszínéül szolgálnak.

A tapasztalatunk mindhárom sétány esetén maximálisan pozitív volt.

A Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola szomszédságában elterülő Bem téren igazi őszi csend uralkodott ott jártunkkor. A fák szinte már teljesen megváltak koronájuktól, csak egy-két sárga és piros árnyalatú falevél csüng az ágakon. A terület teljesen tiszta, egyedül tér közepén található emlékmű lábazatánál találtunk egy üres üveget. A levelek ugyan a fák alatt várják, hogy kupacba gyűjtsék őket, ettől függetlenül is szép a környék.

A belváros szívében, a Bisinger sétányon hasonló a helyzet. Szemét sehol sem éktelenkedik, sőt, a hátrahagyott kutyaürülék mennyisége is jelentősen csökkent az elmúlt időszakban. A hősök emlékét őrző alkotásoknál még jól láthatóak a múlt heti, nemzeti ünnep nyomai, ez is jól hangsúlyozva a tér szellemiségét.

Ugyancsak a centrumban a Bisingertől néhány sarokra az Eötvös park is kellemes képet mutat. Itt is a tisztaság dominál, panaszra ebben a tekintetben, itt sincs ok. Ami szembetűnő, hogy a falevelek már egy-egy kupacban várják az elszállítást, remélhetőleg hamarosan erre is sor kerül.

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatása szerint a novemberi munkák gerincét ezek a tevékenységek adják majd. Most azonban a kegyeleti megemlékezések miatt a temetőkre fókuszál a szolgáltató, jelenleg itt végzik a lombgyűjtést. Emellett a tömegközlekedési útvonalak mentén történik a levél takarítás.

A Győr24 a parkok összképét kivétel nélkül egy erős négyesre értékeli, ami a társaság lombszállítása után, azonnal ötösre ugrik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik