Belföld

Összeszólalkozott Botka és Kósa az adásságrendezés miatt

A polgármester pártállása nem befolyásolja az adott önkormányzat részvételét az állami adósságkonszolidációban - mondta Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke.

Mindezt arra az újságírói felvetésre jelentette ki, hogy az MSZP-s Botka László, szegedi polgármester szerint a fideszes önkormányzatoknak kedvezne az adósságátvállalás.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt szombaton jelentette be, hogy 612 milliárd forintnyi adósságot vesz át az állam 1956 önkormányzattól.

Botka László, az MSZP választmányának elnöke, Szeged polgármestere úgy reagált, “a bejelentett intézkedésben, csomagban nagyon sok a bizonytalanság, és könnyen lehet, hogy azok, a zömével fideszes vezetésű települések járnak jobban, amelyek az elmúlt öt-hat évben nyakra-főre bocsátották ki a svájci frank alapú (sic!) kötvényeket“.

Kósa Lajos hétfői sajtótájékoztatóján súlyos tévedésnek, butaságnak nevezte, hogy a fideszes vezetésű településeknek kedvezne az adósságátvállalás, ugyanis a konszolidációban való részvételt – mint mondta – nem befolyásolja, milyen pártállású a polgármester.

Kíváncsian várom majd, hogy Botka úr van-e annyira elvszerű, hogy ha ez az adósságkonszolidáció ennyire rossz és ennyire elfogadhatatlan“, akkor azt mondja, Szeged nem vesz részt benne – fogalmazott a Fidesz alelnöke, Debrecen polgármestere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik