Belföld

Ferrarit vett a T. Ház

parlament külső (országház, )
parlament külső (országház, )

Több mint 10 millió forintért szerzett be egy kertészeti kistraktort az Országgyűlés Hivatala - tudta meg a Blikk.

Ferrari traktorral fogják nyírni a füvet, szedik össze a fákról lehullott leveleket a Parlament körül. Erre idén nincs is szükség, a hivatal májusban vállalkozási szerződést kötött a „Kossuth téri park és növényzet gondozására” a Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt.-vel. Az október végéig tartó megbízásért 10 millió 33 ezer forintot fizet az Országgyűlés Hivatala, forintra annyit, mint az augusztusban megrendelt négykerék-meghajtású Gianni Ferrari Playgreen traktorért – írja a lap.

A parlament hivatala a vásárlást azzal indokolta, hogy a kisgép ára csupán a másfél hektárnyi zöldfelület gondozása révén három év alatt megtérül, de a traktor még hamarabb visszahozhatja az árát, mivel téli munkákra is alkalmas.

A felső kategóriás gép hasznot akkor hajthat, ha a további kerti munkák elvégzésére nem bíznak meg alvállalkozókat – közölte Pettkó András volt honatya, aki ma kertészként dolgozik. A lapnak egy forgalmazó ügyvezetője azt mondta: a profi fűnyírótraktoroknál 4-5 milliótól indulnak az árak, a felhasználástól és kihasználtságtól függ, megéri-e beruházni a tízmilliós gépbe. Kis területre felesleges a Playgreen. De ha valakinek nagyon sok pénze és több focipályányi területe van, valamint rendszeresen használják, akkor megoldás lehet, mivel a profi gépek sokkal üzembiztosabbak – tette hozzá a szakértő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik