Belföld

Oktatótérrel bővül a Magyar Ispita Győrben

A gyermekfoglalkozásokhoz korszerű feltételeket teremtő fejlesztésre 50 millió forintot nyert el a Városi Művészeti Múzeum a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) pályázatán.

Többfunkciós oktatótérrel és interaktív információs pontokkal bővül a Váczy Péter Gyűjteménynek helyet adó Magyar Ispita épülete Győrben. A gyermekfoglalkozásokhoz korszerű feltételeket teremtő fejlesztésre 50 millió forintot nyert el a Városi Művészeti Múzeum a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) pályázatán – mondta Grászli Bernadett az MTI-nek hétfőn.

A műemléképület pincéjében alakítják ki az oktatóteret, ahová lépcsősor vezet majd a földszinti fogadótérből. A pinceszinten két foglalkoztató teret, továbbá egy tűzzománcműhelyt, és egy előkészítő helyiséget rendeznek be. A falakon a Váczy Péter Gyűjtemény tárgyairól készült műtárgyfotók, tablók közvetítik a múzeumi ismeretanyagot a foglalkozásra érkező látogatóknak.

A Váczy Péter Gyűjtemény földszinti terében információs pult kap helyet, amely tájékoztatja a látogatókat az épület és a gyűjtemény történetéről, a gyűjtőről és a műtárgyakról is. Az információs pult anyaga az interneten is elérhető lesz. A 2014 tavaszán befejeződő projekt keretében a mozgáskorlátozottak számára liftet építenek, a kerekesszékesek az állítható magasságú pult segítségével informálódhatnak majd.

A fejlesztést az tette szükségessé, hogy a múzeumpedagógiai foglalkozásokat jelenleg a kiállítóterekben, nyáron pedig a nyitott belső udvaron tartják, de a műtárgyvédelmi szabályok nem teszik lehetővé a kreatív foglalkozásokat a műtárgyak közvetlen közelében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik