Belföld

Kampány a rágómentes Budapestért

A tisztább, rágógumimentesebb peronokért és járdákért indult kampány Budapesten. Arra buzdítják az utasokat: használt rágógumijuk felragasztásával voksoljanak a 4-6 villamos megállóiban található szavazótáblákon.

A rágózók szavazhatnak arról, hogy véleményük szerint ki lesz az Egyesült Államok új elnöke, valamint hogy a The Voice vagy az X-Faktor a jobb műsor. Egy táblára, a képek alatti téglalapokba összesen közel 400 rágó fér el. A táblákat november 6. után eltávolítják – közölte Koczka Máté PR-menedzser hétfőn az MTI-vel.

A sztarold.hu kampánya egyedülálló Magyarországon. Hasonló akciót Amerikában szerveztek, bár az amerikaiak arra voksoltak, amit nem szeretnek. A magyarok viszont a pozitív dologra, kedvencükre szavazhatnak. A kampány játszva neveli a fiatalságot arra, hogy a rágót ne köpje senki a földre – idézte a közlemény Debre Zsuzsának, a szervező szóvivőjének szavait.

A szétköpdösött rágógumik világszerte problémát okoznak, és mindenhol próbálnak különböző módszerekkel harcba szállni ellene. A spanyolországi Marbellán 45 ezer használt gumit tüntettek el tavaly az utcákról, ami 30 ezer euróba került a városnak.

Szingapúrban betiltották a rágózást, Hollandiában két művészeti iskola 4,5 méter magas rágógumiszobrot állított fel több ezer rágó felhasználásával. Londonban a rágógumi eltakarítása háromszor annyiba kerül, mint maga a rágó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik