Belföld

Harc 20 millió kilogramm ellen

kövér férfi (túlsúlyos, )
kövér férfi (túlsúlyos, )

Székesfehérváron indult útjára a „Harc 20 millió kilogramm ellen!” címmel egy új társadalmi célú kampány, amely az elhízás veszélyeire is felhívja a figyelmet.

A Magyar Elhízástudományi Társaság egy új módszerrel indít harcot 20 millió kilogramm ellen. Ekkora ugyanis a felnőtt magyar lakosság súlyfeleslege. A programot szombaton mutatták be a Civil Korzón, az Alba Plazában.  Az elhízás járványszerűen terjed a világban, az Egészségügyi Világszervezet 1998-ban krónikus betegségnek nyilvánította.

A Magyar Elhízástudományi Társaság és a Harcosok Étrendje ezért is indított kampányt, elsőként pedig Székesfehérváron igyekeztek felhívni az emberek figyelmét az egészséges táplálkozásra és ezzel együtt a Harcosok Étrendjére. Hazán lakosságának súlyfeleslege 20 millió kilogramm. Ezen hivatott változtatni a Harcosok étrendje. Úgy vélik az egészséges étrend alapja az a természetes napi ciklus, ami az evolúció során alakult ki, és amely szerint testünk még ma is működik.

Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi tanácsnoka hozzátette, az egészséges életmód elképzelhetetlen megfelelő táplálkozás és mozgás nélkül. Jilly Dávid magyarországi szakértő elmondta, hogy az időszakos böjtölés annyit tesz, hogy a nappali órákban jelentősen csökkentjük a bevitt táplálék mennyiségét, és főleg friss dolgokra, zöldség-gyümölcsre koncentrálunk és este eszünk egyet, ami pótolja a napi szükségletet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik