Belföld

Brüsszel előtt a nyerőgépek betiltása

nyerőgép (nyerőgép, játékgép, )
nyerőgép (nyerőgép, játékgép, )

Már vizsgálja az Európai Bizottság a magyar Országgyűlés által elfogadott szerencsejáték törvény módosítását. A nyerőgépek azonnali betiltásáról szóló anyagokat már be is kérték a kormánytól - értesült a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ) az EUROMAT-tól.

Kapcsolódó cikkek

Az Európai Pénznyerő automatákat Üzemeltetők Szövetsége (EUROMAT) október 4-én fordult az Európai Bizottsághoz, mert szerintük a magyar kormány jogellenes döntéssel tiltotta be a nyerőgép iparágat. Az EUROMAT panaszában emlékeztetett arra, hogy az Európai Bíróság már Lengyelországban jogellenesnek ítélt hasonló intézkedéseket. A szakmai szervezet aggályosnak tartja, hogy a magyar kormány figyelmen kívül hagyta a döntés alkalmazásakor a bizottság által elvárt három hónapos várakozási időt, és szerintük versenyellenes intézkedést alkalmazott a privát szektorral szemben a koncesszió alapján működő kaszinók haszna védelmében.

Az Európai Bizottság szolgálatai már feltették kérdéseiket a magyar hatóságoknak az EUROMAT szerint jogsértő döntés kapcsán – derül ki a Magyar Szerencsejáték Szövetséggel közleményéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik