Belföld

Vizsgálják, szabályosan használt-e Lázár kisbuszt

személyautónak ütközött lázár kocsija (ingyenes, )
személyautónak ütközött lázár kocsija (ingyenes, )

A Miniszterelnökség kész minden vizsgálatra, amely a kormányzati gépjárműhasználattal kapcsolatos.

A Magyar Narancs értesülései szerint a szabályos ügymenettel ellentétesen, kérvény nélkül tartotta magánál a Lázár János vezette Miniszterelnökség azt a kisbuszt, amelynek utasaként az államtitkár szerdán halálos baleset részese volt.

„A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) 2012. augusztus 15-én adta ki a gépjárművet a Miniszterelnökséghez, mint szervezeti egységhez kirendelt feladatorientált gépkocsit” – közölte a narancs.hu megkeresésére Gyöngyösi Zoltán, a KEF főigazgatója. Ez a szervezet – mármint a KEF – látja el gépkocsikkal a kormányhivatalokat.

Az augusztusi dátumnak azért van jelentősége, mert Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár azért utazott ezzel a Volkswagen Multivan kisbusszal Hódmezővásárhelyről a fővárosba október 24-én reggel, mert szolgálati Audiját éppen téli felkészítésre vitték. A narancs.hu viszont úgy értesült, hogy a kisbuszt a Miniszterelnökség a kikérés óta nem szolgáltatta vissza a KEF-nek, és augusztus közepe óta folyamatosan használta.

A Kormányszóvivői Iroda szombat reggel közleményben reagált. Mint írják, “a gépjárművek használatának módját a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által felügyelt Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság határozza meg. A Miniszterelnökség kész minden, a kormanyzati gépjárműhasználattal kapcsolatos, a nemzeti fejlesztési miniszter vagy a főigazgató által elrendelt vizsgálat alá vetni magát.”

A Lázár Jánost szállító kocsival szerda reggel az M5-ös autópályán a főváros felé vezető oldalon beleszaladtak egy eléjük sodródó autóba. Egy 36 éves nő meghalt, Lázár János és a mikrobusz vezetője könnyebben sérült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik