Belföld

Petz-projekt: újabb siker a kórház életében

A képzések támogatásával kapcsolatban újabb sikeres, uniós projektet könyvelhet el a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház. A győri intézmény több mint 45 millió forintból valósította meg ezen irányú, szakmai elképzeléseit.

„Képzési programok az egészségügyben foglalkoztatottak számára, hiányszakmák képzése, kompetenciafejlesztés” című pályázati kiírásra a kisalföldi megyeszékhelyen található egészségügyi intézmény még 2009-ben nyújtotta be pályázatát. A támogatási szerződést néhány hónappal később, 2010. áprilisában írták alá, de a Petz saját felelősségre már 2009. november 2-án megkezdte a projektet.

A program megvalósítása során az akcióban résztvevő munkatársaknak a  képzési  költségein felül, utazási, étkezési költségek finanszírozására is lehetőség volt.  Az egész életen át tartó tanulás jegyében 35 hónap alatt, 9 különféle képzésben, 62 fő felső-, és középfokú  szakképzése, szakirányú továbbképzése, egészségügyi szakképesítéssel rendelkezők új szakképesítésének megszerzése, kompetencia- és hatáskörbővítő képzése vált elérhetővé. Mindezt több mint 45 millió forintból, 100 százalékos támogatási intenzitás mellett.

A projekt 2012. november 1. napig tart, melyet a fenntartási időszak követ. A Petz életében ez a harmadik sikeresen megvalósult program, mely az Európai Unió támogatásával valósulhatott meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik