Belföld

Az M15-ös úton lakik az ördög?

Az elmúlt öt évben hat halálos, négy súlyos és három könnyű sérüléssel járó, míg 2012-ben már két halálos baleset is történt az M15-ös számú autóút 13,8 km hosszú, az M1-es autópálya és a rajkai szlovák határ közötti szakaszán.

Július 20-án az autóút 12. kilométerszelvényben egy személygépkocsi megszegve az előzési szabályokat, relatív gyorshajtása miatt okozott halálos balesetet, melyben hárman veszítették életüket.

Október 15-én pedig, az M15 autóút 9. kilométerszelvényben történt halálos kimenetelű balesetben ketten haltak meg, az előzetes adatok alapján, ugyancsak az előzés szabályainak megszegése miatt.

Mindkét esetben a rendőrség szakértőket vont be a balesetek körülményeinek vizsgálatára.

Az M15-ös autóúton elválasztó sáv nélkül, két irányban halad a forgalom. Az eredetileg négysávosra tervezett, de fél autópályaként megépült jó minőségű, egyenes útszakaszon a legtöbb baleset az előzési szabályok megszegése, valamint relatív gyorshajtás miatt történik.

A rendőrség és a megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság kéri a járművezetőket a közlekedési szabályok betartására, arra, hogy legyenek türelmesebbek a lassabban közlekedő tehergépkocsik mögött haladva, ne kezdjenek bele azok felelőtlen előzésébe!

Az őszi, megváltozott időjárás miatt mind az út-, mind a látási viszonyok romlanak, melyek kedvezőtlen hatást gyakorolnak a közlekedésbiztonságra. Az őszi időszakban az utak nyálkássá, vizessé válhatnak. Ez a tényező egy újabb veszélyforrást jelent a kedvezőtlen sebességválasztás során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik