Belföld

Az Euroscola Napján vitáztak a Barossosok

Hazánkat képviselve, Strasbourgban jártak a Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola diákjai. A 40 fős delegáció tanulmányi túráján Prágát is útba ejtette.

Tavaly egy, a Millenáris Parkban tett osztálykiránduláson, az európai unió budapesti képviseletének egy programján, sorsoláson nyerték a francia utat a győri intézmény nebulói, akik idén októberben látogattak el Strasbourgba, az Európai Parlament Euroscola Napjára. A Barossos diákok 17 más nemzet középiskolásaival találkozhattak és versenyezhettek EU-s témákban. „A gyerekek nagyon élvezték az utat és nemcsak azért, mert sokan közülük még ilyen messze nem jártak, hanem azért is, mert izgalmas feladatokban mérhették össze tudásukat, ráadásul vegyes nemzetiségű csapatokban. Örülök, hogy megvalósulhatott ez a tanulmányi túra, mert így megismerkedhettek tanulóink a jövőjükkel, ami valójában már a jelenük: az Európai Unióval” – mondta a Győr24-nek Sárik Pál, tanár.

A diákok természetesen abban egyet értettek, hogy mindnyájuk számára hasznos volt a nyelvfejlesztő kiruccanás. „Tanulmányi szempontból mindenképpen fontos volt, hiszen aktívan, egy idegen környezetben fejleszthettük nyelvtudásunkat. Másrészről pedig különböző nemzetiségű és kultúrájú emberekkel találkozhattunk, így egy kicsit az ő világukba is bepillanthattunk” – ezt már Pénzváltó Laura tette hozzá, aki nem mellesleg benne volt abban a csapatban, amelyik megnyerte a strasbourgi vetélkedőt.

A győri középiskola a kirándulást 4 naposra bővítette, így a hazaúton például a cseh fővárost, Prágát is felkeresték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik