Belföld

Kissé emelkedett az álláskeresők száma Fejér megyében

Kismértékben emelkedett a nyilvántartott álláskeresők száma Fejér megyében, így szeptember végén 19 920 fő szerepelt a regisztrációban - derül ki a Fejér Megyei Kormányhivatal munkaügyi központja munkaerő-piaci helyzetelemzéséből.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott kimutatás szerint 2012 szeptemberében Fejér megyében a nyilvántartott álláskeresők száma az előző hónaphoz viszonyítva 154 fővel, 0,8 százalékkal emelkedett. Az előző év azonos időszakához képest 1438 fővel csökkent a számuk. A regisztrált álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya 0,1 százalékponttal nőtt, így az jelenleg 10,2 százalékos. A pályakezdő álláskeresők száma 2667 fő, az előző hónaphoz képest számuk 202 fővel emelkedett.

Szeptemberben több mint háromezren kérték a nyilvántartásba vételüket, az előző havinál 667 fővel (26,6 százalékkal) többen. Az álláskeresők négyötöde fizikai foglalkozású, az állománycsoportok közül a legnagyobb hányad a szakmunkásoké. A megye területéről csoportos létszám leépítési bejelentés nem érkezett, illetve egy ütemben legalább tíz főt elérő, vagy azt meghaladó létszámbővítést sem jeleztek a munkáltatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik