Belföld

Súlyosbítás a megvadult késelőnek

A Szegedi Ítélőtáblán jogerősen két évvel többet kapott a csongrádi ámokfutó.

Másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán emberölés kísérlete miatt három év helyett öt év fogházat kapott az ittasan, begyógyszerezve szomszédaira támadó csongrádi késelő. Verekedő élettársa garázdaság és testi sértés vétsége miatt kapott négy hónapra  felfüggesztett fogházbüntetése nem változott.

Az ítélet indoklásakor elhangzott: a fővádlott büntetésének  súlyosbítására többek között azért volt szükség, mert a férfi különösen veszélyes eszközzel – vadásztőrrel – minden indok nélkül követte el tettét. Ugyanakkor tekintettel betegségeire a férfi börtön helyett fogházban töltheti le büntetését. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

A történet röviden

Az analfabéta, korábban szociális beteggondozóként dolgozó vádlott tavaly márciusban a betegségeire szedett szorongáscsökkentőre ivott és berúgott. Két kést vett magához, majd becsöngetett szomszédaihoz, és minden szó nélkül az ajtót nyitó férfit nyakon szúrta.

A megtámadott ember a szomszédba menekülve egy ásóval próbálta távol tartani kitartó támadóját. A veszekedésre kijött a ház ura, akinek sikerült hátulról lefognia a részeg férfit.  Eközben a helyszínre érkezett a vádlott fia, aki elvette apjától mind a két kést. Ekkor úgy tűnt, hogy támadó abbahagyja az ámokfutást, ám amikor hazafelé kísérték, váratlanul visszafordulva nyakon szúrt áldozatát többször arcon ütötte, majd lefejelte. Ekkor az áldozat szomszédja a vádlottat lerántotta a földre, és a rendőrök kiérkezéséig ott is tartotta.

Ezzel azonban nem volt vége. Miközben a rendőrök megpróbálták megbilincselni a dühöngő támadót, megérkezett annak élettársa, aki  egy sodrott drótból készült kerékpárzárral megütötte a nyakon szúrt férfi feleségét, aki végül ki tudta csavarni támadója kezéből a zárat.

A megtámadott férjnek szerencséje volt, a nyakát célzó szúrás  védekezése nélkül létfontosságú szerveket sérthetett volna, akár meg is halhatott volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik