Belföld

Tűz a Máglya soron: Porig égett egy szegedi műhelybarakk

Robbanásokkal, hatalmas lángokkal, porig égett egy ezer négyzetméteres szegedi műhelybarakk, a környező épületek is gőzölögtek a hőtől.

Csütörtök este teljes terjedelmében égett egy ezer négyzetméteres, faszerkezetű barakk a szegedi Nagyállomás mögötti  Máglya soron. Az épület, amelyben műhelyek, raktárak voltak menthetetlennek bizonyult porig égett – mondta a Szeged24-nek Tátrai János.

A katasztrófavédelem Csongrád megyei polgári védelmi főfelügyelője arról számolt be: félszáz tűzoltó küzdött a lángokkal: csongrádi és Bács-Kiskun megyei lánglovagok.

A szakemberek egyrészt miután a lángoló barakkban a gázpalackok szétdurrantak, illetve felrobbantaktak a hatalmas tűzben, a barakkot úgynevezett támadó vízsugarakkal oltották. Ezzel párhuzamosan a környező felhevült, néhol gőzölgő épületeket biztosították védősugarakkal – mondta az alezredes.

Miután nagyjából másfél óra alatt sikerült körbehatárolni a tüzet, egyetlen épület sem volt veszélyben. A kiemelt, négyes fokozatú – ez csupán eggyel kevesebb mint a maximális – riasztáshoz a tűzoltók vízszállítót is vittek magukkal, hogy a legközelebbi tűzcsapból ennek segítségével táplálják a fecskendőket.

“Köszönhetően a környékből érkezett gyors jelzésnek,  lakóépületek nincsenek veszélyben, az elsődleges információk alapján a lángoló barakkban sem volt senki. Bízunk benne, hogy ez a végén is így lesz, nem találunk benn embert, minden szétdurrant és ferobbant már, aminek kellett” – mondta Tátrai János az oltás közben.

A szakember hangsúlyozta: senkit sem kellett kiköltöztetni az óriási tűz miatt. A főfelügyelő hozzátette: az anyagi kár már biztos tetemes, de ennek mértékét egyelőre nem tudják megbecsülni, sem azt megmondani, hogy mi okozta a tüzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik