Belföld

Pénteken dől el a Gyulai Húskombinát sorsa

A részvényesek a cég pénteki közgyűlésén döntenek arról, hogy fellebbeznek-e a felszámolási eljárás ellen, vagy sem.

Ruck János vezérigazgató a pénteki döntés jelentőségéről szólva kiemelte: amennyiben pénteken a tulajdonosok lemondanak a fellebbezési jogról, a Gyulai Törvényszék határozata a felszámolásról azonnal jogerőre emelkedik. Így a gyárat átveszi a törvényszék által kijelölt Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft., amely saját hatáskörben dönthet a húsfeldolgozó további üzemeltetéséről vagy végleges leállításáról.

A vezérigazgató szerint a húskombinát és a négyszáz dolgozó közös érdeke a felszámolási eljárás felgyorsítása, a gyártás folytatása, hiszen a gyulai termékekre van igény a hazai és a külpiacokon, többhónapos üzemszünet a piacok elvesztésével járhat.

A hitelező bankok már korábban zárolták a Gyulai Húskombinát számláit, a társaság nem jut hozzá az értékesítési árbevételhez. Felszámolási eljárás alatt a kijelölt állami felszámoló nyithat új számlát, vállalhat kötelezettségeket, így folytatódhat a termelés és a társaság hozzájuthat az értékesítési bevételekhez – fejtette ki a vezérigatgató.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik