Belföld

Nógrádi kikéri magának a Jobbikot

24.hu
24.hu

2012. 10. 25. 08:09

Nem mond le és elutasítja a Jobbik erődemonstrációját Mórahalom polgármestere.

Megzavarták a nyugovóra térő város rendjét, a lakókat megfélemlítették, életellenes mondatokat skandáltak, megfenyegették a polgármestert és a helyi gazdálkodókat – reagált Mórahalom polgármestere a településen tartott jobbikos erődemonstrációra, melyet elutasított.

Ahogy arról akkor beszámoltunk: Tóth Péter, a párt Csongrád megyei elnöke és Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye vezetőjével az élen, mintegy kétszáz jobbikos tartott kedd éjszaka többórás tüntetést a „cigánybűnözés” ellen, miután hírét vették, hogy megöltek egy tanyasi idős embert román állampolgárságú vendégmunkások, akiket egyébként a rendőrök két órán belül elfogtak.

A tüntetők heves vitába keveredtek a a polgármesterrel, és Tóth Péter azt mondta, hogy „betelt a pohár.”  Ezt követően szerdán a Jobbik megyei elnöke Mórahalom díszpolgárának, Babarczi Jánosnak a címről való lemondását – szerinte az ő tanyáján laktak az elkövetők – és a fideszes Nógrádi Zoltán polgármesteri és országgyűlési képviselői mandátumának visszaadását követelte. Tóth Péter azzal is fenyegetőzőtt, hogy ha az általa említett két ember nem mond le, akkor a gárdistákat és pártja vezetőit hívja országos demondtrációra, és a Jobbik a Homokhátságon „minden településen szeretné átvenni a vezető szerepet.”

Nógrádi Zoltán, akinek esze ágában sincs lemondani, szerda este összehívta azokat a zákányszéki és mórahalmi gazdákat, akik a közelmúltban idénymunkásokat alkalmaztak, hogy tisztázza velük a szabályokat. Emellett a tanyai képviselő-testületeket is üléseztetik, felmérik azokat az ingatlanokat, ahol a munkások megtelepedtek, folyamatosan látogatják majd őket és munkaadói kontrollt is kérnek.

Nógrádi Zoltán úgy vélte: politikai beavatkozás következménye, hogy szembefordulnak egymással a különböző társadalmi rétegek, ezért elmondása szerint erre vonatkozóan külön programot szeretnének indítani, arra ösztönzve a munkaadókat, hogy az idénymunkásaikat a szabályok maximális betartása mellett alkalmazzák és ezt ellenőrzik is majd.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.