Belföld

Az LMP vonakodik, Kuncze összefog Bajnaiékkal

karacsony-gergely(960x640)(1).jpg (karácsony gergely, )
karacsony-gergely(960x640)(1).jpg (karácsony gergely, )

Az LMP-nek vannak fenntartásai, Kuncze Gábor szervezete viszont csatlakozik a Bajnai Gordon vezette Együtt 2014 mozgalomhoz.

Karácsony Gergely szerint az LMP csak programalapon működhet együtt az Együtt 2014 választói mozgalommal. Az LMP frakcióvezető-helyettese erről az M1 Ma reggel című műsorában beszélt csütörtökön. A politikus azt mondta, a Milla október 23-i rendezvényén meghirdetett politikai együttműködés pontos tartalmát nem ismerik. Az esetleges részvételről a párt novemberi kongresszusa dönt, ha konkrét megkeresést kapnak. Az együttműködésről viszont csak akkor érdemes beszélni, ha az LMP annak keretein belül jobban megtudja valósítani a közpolitikai céljait, mint önállóan – jelentette ki Karácsony Gergely.

Karácsony Gergely emlékeztetett arra, hogy az LMP januári kongresszusa arról döntött, a Magyar Szolidaritás Mozgalmat és a Millát potenciális partnerként kezelik. A Bajnai Gordon volt kormányfő vezette Haza és Haladás Egyesület megjelenése új helyzetet teremtett, amit a testület novemberi ülésén mérlegelniük kell – mondta.

A politikus szerint az összefogásnak akkor van értelme, ha ténylegesen nyitnak a jobboldali választók felé. Hangsúlyozta viszont, hogy amit Bajnai korábban fejlesztési miniszterként tett, az a teljes ellentéte annak, amit az LMP gondol a világról, tehát tartami értelemben biztosan nem lenne problémáktól mentes az együttműködés.

Kunczéék szerint csak együtt van értelme

A Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE) is csatlakozik az Együtt 2014 választói mozgalomhoz – mondta Kuncze Gábor, a szervezet elnöke csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában.

Kuncze szerint nincs értelme egyedül indulni a következő választáson. “Aki önállóan indul, az Orbán Viktor pozícióban maradásán dolgozik”. Ha viszont létrejön egy olyan együttműködés, amely elfogadható módon “le szándékozik váltani a jelenleg kormányzatot”, akkor ahhoz szívesen csatlakoznak – mondta az SZDSZ korábbi elnöke.

Kuncze Gábor megfelelőnek tartja az Együtt 2014 mozgalom irányvonalát, bár szerinte nehéz lesz megtalálni a közös pontokat a sok lehetséges résztvevő között. Bajnai Gordon meghirdetett programja jó alap, a részleteket még ki kell dolgozni – értékelte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik