Belföld

Az UniCum Laude Énekegyüttes koncertezik a Jézus Szíve Templomban

A Vox Mirabilis Kamarakórus hangversenybérlet első előadása szombaton 19 órakor kezdődik.

Az UniCum Laude Énekegyüttes koncertjével indul a Vox Mirabilis Kamarakórus hangversenybérlet sorozata a Jézus Szíve Templomban. Az idei évben második alkalommal meghirdetett bérlet négy előadását a zene és a szeretet köti össze, bensőséges kapcsolatuk van egymással, a lényege az örömzene. Éppen ezért hangulatos, kellemes koncerteket ígérnek a szervezők minden érdeklődő számára.
Az őszi hangversenyen, október 27-én, szombaton 19 órakor az 1994-ben alakult UniCum Laude Énekegyüttes lép fel. A hat énekesnek, a székesfehérvári születésű Csapó Józsefnek (kontratenor), Meláth Árpádnak (tenor), Mits Arnoldnak (tenor), Pap Tamásnak (bariton), Kutnyánszky Csaba (bariton) és Véghelyi Ákosnak (basszus)  magas szintű kórusmúltja van. Az UniCum Laude már nevében is tükrözi műsorpolitikáját, amely a zenetörténet széles rétegeinek ritkán hallható, különleges darabjaira épül. Az együttes repertoárjában megtalálhatók a reneszánsz egyházzene és a madrigálok legszebbjei, csakúgy, mint a modern hangzásokra törekvő kortárs zene képviselői, vagy azok az igényes pop-átiratok, melyek az 1999-ben megjelent első lemezükön hallhatók. Talán különleges az a hangzásvilág is, melyet a hat férfiénekes mutat be.
A koncertsorozat fővédnöke Kiss János nagyprépost, helynök, akinek köszönhetően a hangversenyek helyszíne a székesfehérvári Jézus Szíve Templom.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik