Belföld

A külföldre távozók számát firtatja az MSZP

kijárat (elbocsátás, távozás, )
kijárat (elbocsátás, távozás, )

Az MSZP azt követeli, hogy a Központi Statisztikai Hivatal haladéktalanul hozza nyilvánosságra a Magyarországot munkavállalási céllal elhagyók, illetve a jelenleg külföldön dolgozók pontos számát, országonként. Ha nincs ilyen felmérés, akkor a KSH azonnal kezdjen hozzá az adatgyűjtéshez - írja csütörtöki közleményében Winkfein Csaba.

Az MSZP elnökségi tagja szerint az osztrák munkaügyi statisztikáknak köszönhetően derült ki, hogy hatalmas számban távoznak az országból a magyar munkakeresők Ausztriába.

Mindennél jobban mutatja az orbáni gazdaság- és társadalompolitika kudarcát, hogy a magyar fiatalok, és úgy általában a munkaképes korosztály dömpingszerűen hagyja el az országot – értékeli az ellenzéki politikus, aki szerint az Orbán-kormány mindezt csak későn ismerte fel és nem igazán foglalkozik a kérdéssel. “Legújabban, az Orbán-kormány bukásának nyílt beismeréseképpen épp a fideszes párttagok, önkormányzati vezetők kötnek útilaput és vállalnak külföldön munkát” – olvasható a  közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik