Belföld

Janics: mindenképp pénzt akar érte a szövetség

Ha nem kapja meg a határidőig, az olimpikon két évig nem versenyezhet Szerbiában.

Douchev-Janics Natasa csak akkor indulhat jövőre szerb színekben, ha jövő szerdáig 150 ezer euró –azaz nagyjából 42 millió forint – érkezik érte a Magyar Kajak-Kenu Szövetséghez (MKKSZ), amely szerdai ülésén „felkészülési hozzájárulásnak” nevezte ezt az összeget, és közölte, hogy azt bárki befizetheti.

Az ülésen a tagok minősített többsége amellett a korábbi elvi döntés betartása mellett volt, hogy 17 évesnél idősebb világ- vagy Európa-bajnoki dobogóst nem adunk ki más országnak” – mondta Baráth Etele, az MKKSZ elnöke.  
Janics Natasa mellett arról is határozatatot hozott az elnökség, hogy sem a kilencszeres világbajnok, Ausztriába készülő Paksy Tímea, sem az ausztráliai költözést tervező, négyszeres vb-győztes Csipes Tamara országváltásához nem járuln hozzá.

Ahogy arról akkor beszámoltunk: miután a 30 éves, háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Douchev-Janics Natasa szeptember végén kikérte papírjait szegedi klubjától azzal, hogy Szerbiában akarja folytatni a pályafutását, férje után költözve, nyilatkozatháború tört ki.

Alaposan körbejártuk ezt a témát, körülbelül száz emberrel konzultáltunk, és nagy többség azt mondta, hogy ne engedjük el a versenyzőt csak úgy. Merem állítani, hogy Natasa idén a legjobban támogatott magyar olimpikon volt, ezért nem érzem jogtalannak, hogy felkészülési hozzájárulást kérünk” – mondta Baráth Etele. Ha az MKKSZ a határidőig nem járul hozzá az országváltáshoz, Douchev-Janics Natasa két évig nem versenyezhet szerb színekben.

Ugyanakkor ahogy azt korábban megírtuk: a korábbi szegedi tárgyaláson állítólag a szerb fél úgy nyilatkozott, hogy sem Natasának, sem férjének nem ígértek semmi biztosat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik