Belföld

Elfogták a mórahalmi gyilkosokat

A két férfinak, aki pénzéért ölte meg a tanyasi idős embert, tippadója is volt: az áldozat szomszédja.

Elfogták a rendőrök azt a két férfit, akik megöltek egy 60 éves embert mórahalmi tanyájában -értesítette a Szeged24-et a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ahogy akkor arról beszámoltunk: a rendőrségre egy nő jelentette be hétfőn, hogy holtan találta idős rokonát annak mórahalmi tanyájában. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a férfit ismeretlen tettesek feltehetően előző este megölték, majd a lakásból készpénzt és más értéktárgyakat eltulajdonítottak.

Szenti Szabolcs szóvivő arról számolt be: a helyszínen talált nyomok a rendőröket az egyik szomszéd tanyába vezették, ahonnan előállítottak egy 24 éves román állampolgárt, aki részletes beismerő vallomást tett. Társát, egy 34 éves szintén román férfit Mórahalom belterületén kerékpározás közben fogták el az egyenruhások. Ellenük nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A rendőri munka feltárta azt is, hogy a két gyilkosnak tippadója is volt. Az áldozat mellett, a szomszédos tanyában élő férfi a kocsmában javasolta a gyanúsítottaknak, hogy rabolják ki az idős embert, mivel otthonában állítólag nagyobb mennyiségű készpénzt tart. A 30 éves román állampolgárt így felbujtóként elkövetett rablás bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság mindhárom gyanúsítottat őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik