Belföld

DK Szeged: miért ennyi a piaristáknak?

Sokallja a Demokratikus Koalíció szegedi vezetője a piaristák több mint egymilliádos támogatását és kérdez..

Nyílt levélben fordult a Demokratikus Koalíció (DK) szegedi szervezetének koordinátora a szegedi Piarista Gimnázium igazgatójához. A Szeged24-nek eljuttatott dokumentumban Orosz Gábor „meglepődésének” ad hangot amiatt, hogy hogy a sajtóhírek alapján Orbán Viktor miniszterelnök azonnali hatállyal 1,2 milliárd forintot csoportosított át a Piarista Magyar Rend Tartományának és hasonló támogatást ígért a következő két évben is.

A DK szegedi vezetője levelében úgy véli, hogy az országban számos más iskola, egyesület, szervezet, egyház van, amelyek rá lennének szorulva hasonló támogatásra és arra emlékeztet: a kormány a napokban halasztotta el a pedagógus életpályamodell bevezetését arra hivatkozva, hogy jelenleg nincs erre elegendő pénz.

Orosz Gábor „elgondolkoztatónak” „mélyen igazságtalannak”, a „társadalmi békét még inkább felkavarónak” tartja, hogy a kormány ekkora összeget fordít egyetlen rend iskolahálózatának fejlesztésére egy olyan időszakban, amikor szerinte az ország harmada él a létminimum alatt, és több százezer gyerek éhezik.

Ezért levelében arra kéri a piarista gimnázum vezetőjét, válaszoljon arra, hogyan sikerült elérniük a piaristáknak, hogy ilyen összegű támogatáshoz jussanak, a pénzből mennyi jut a szegedi gimnáziumnak, az összeget mire fordítják, hogyan járulnak hozzá a piaristák a hátrányos helyzetű gyerekek oktatási integrációjához és az összeg mennyiben szolgálja majd a tervezett vasárnapi iskolák létrehozását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik