Belföld

Botrány Mórahalmon: éjszakai jobbikos erődemonstráció

Cigánynak vélik a tanyás gyilkosokat, ezért kedd éjjel Mórahalomra vonult tüntetni a Jobbik.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: elfogta a rendőrség azt a két román állampolgárságú férfit, akik megöltek egy hatvanéves embert értékeiért a mórahalmi tanyavilágban, valamint a gyilkosok szintén román állampolgár tippadóját: az áldozat szomszédját.

A hírre a Jobbik október 23-i budapesti rendezvényéről hazafelé tartó Csongrád megyei tagjai mintegy 130-an, Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei elnökével és Toroczkay László, a Hatvannégy Vármegye vezetőjével az élen kedd este Mórahalom felé vették a busszal az irányt, hogy spontán tüntessenek, úgy vélvén: az elkövetők cigányok voltak.

Este tíz körül a helybéliekkel mintegy kétszáz fősre duzzadó tömeg a polgármesteri hivatal elé ment. Az épületből kijött Nógrádi Zoltán, a település fideszes polgármestere, aki távozásra szólította fel a hívatlan látogatókat, azzal, hogy az ügy a rendőrségre tartozik. A tömeg válaszul hevesen szidalmazta és vitatkozni kezdett a polgármesterrel azzal, hogy „képtelen megoldani” a betelepült romániai romák „gondját”.

Tóth Péter, a Csongrád megyei Jobbik elnöke egyenesen azt mondta: „Egy több éve gyűrűző problémáról” van szó, de ezzel az esettel „betelt a pohár” és a „Jobbik nem fogja hagyni, hogy a magyar emberek félelemben éljenek”.

Ezt követően a tüntetők a polgármester testvérének házához mentek, ahol a helybeli pletyka szerint „bevándorló cigányok” élnek. Miután a tüntetőknek épp egy roma ember nyitott ajtót, – aki állítólag azt mondta, hogy ingyen lakik az épületben – ez még inkább dühítette a tüntetőket. Fizikai atrocitásra információink szerint nem került sor, csak az éjfél előtt véget ért spontán demonstráció végén Tóth Péter és Toroczkai László azt mondta, hogy szerdától azért dolgoznak,  hogy „Mórahalom és környéke megtisztuljon a problémás elemektől”. Hogy mit értettek ez alatt, azt nem fejtették ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik