Belföld

Börtönt is kaphat Lázár sofőrje?

Magyar György sztárügyvéd szerint akár öt évet is, ha ő volt egyedül a felelős a szerda reggeli halálos karambolért.

Akár öt évet is kaphat Lázár János sofőrje, amennyiben bebizonyosodik, hogy egyedül ő tehető felelőssé az M5-ös autópályán történt halálos karambolért – vélte Magyar György ügyvéd laptársunknak, a Hír24-nek adott nyilatkozatában

„Miután nincsenek konkrét információnk, egyelőre csupán találgatásokba tudok bocsátkozni. Minden esetben kizárólag igazságügyi szakértők szakvéleménye után lehet jogi véleményt mondani, miután felderítették a tényállást és megvizsgálták a baleset mechanizmusát. Az azonban az általános gyakorlat szerint elmondható, hogy a hátulról érkező gépkocsi vezetőjét szokták kihozni a baleset felelősének, kivéve, ha nem áll fenn rendkívüli körülmény. Ha egyirányú felelősséget állapítanak meg, akkor halált okozó közúti baleset gondatlan okozásáért alapesetben 1-5 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki” – fejtette ki az ügyvéd.

Magyar György szerint amennyiben valóban bebizonyosodik, hogy a másik jármű a belső sávban vesztegelt, és esetleg nem használt például elakadást jelző háromszöget vagy vészvillogót, az enyhítő körülmény lehet az államtitkárt szállító mikrobusz sofőrjének.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: eddig tisztázatlan okból Hódmezővásárhely volt polgármesterét, a jelenleg a Miniszerelnökséget vezető államtitkárt szállító mikrobusz szerda reggel eddig tisztázatlan okokból belerohant egy veszteglő személyautóba, melynek egyik utasa, egy 36 éves nő meghalt.

Lázár János és sofőrje könnyebben nyolc napon belül gyógyuló, kisebb sérüléseket, zúzódásokat szenvedtek. Ellátták őket, majd elengedték a kecskeméti kórházból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik