Belföld

Koltaiékról lepörög a kritika?

Megjelenése óta kapott hideget-meleget egyaránt Koltai Róbert legújabb filmje. A rendező és fia, P. Koltai Gábor azonban nem törődik a kritikákkal. Győri látogatássukkor erről is meséltek.

Egy 800 millió forintból létrehozott alkotás, melyet alapvetően 50 napon keresztül forgattak készítői, minden összevetve viszont 2 évnyi munka áll a produkció mögött. Ez a Magic Boys, melyet október 18-tól vetítenek a hazai mozik. A vígjátékot Győrben is bemutatták, a szerencsésebbek pedig az alkotókkal közösen nézhették végig a 90 perces, magyar-angol-kanadai koprodukciót. Koltai Róbert, rendező; fia, P. Koltai Gábor, producer és Barabás Nikolett, a Natashát alakító szépség is vendégei voltak a közönségtalálkozónak, ahol számos titkot is megtudhattak a bátor kérdezők.

Abban bízunk, hogy a magyar filmekre vissza lehet csábítani a nézőket. Megpróbáltunk egy hazai és külföldi sztárokkal vegyített, különleges mixet létrehozni, ami természetesen egy bátor vállalkozás, hiszen jól és rosszul is elsülhet. A film finanszírozója 80%-ban amerikai cég, ezért nyílván külföldi piacra is készült az alkotás, ismert arcok nélkül viszont nem lehetne eladni” – kezdte a találkozót P. Koltai Gábor. „Egy nagy gyerekkori álmom volt, hogy a maffiózók szerepét játszó Michael Madsennel és Vinnie Jonessal forgassak. Ugyan nem tudtunk számukra akkor gázsit biztosítani, mint amit ők maguk megszoktak, mégis örömmel vállalták a szereplést, hiszen azzal meg lehetett őket győzni, hogy egy teljesen más perspektívából, egy vígjátékban mutathatják meg színészi képességeiket. Csodálatos volt a közös munka, abszolút egyenrangú félként kezelték a magyar művészeket is” – folytatta a Koltai család ifjabbik tagja, aki azt is elárulta a győrieknek, hogy egyfajta produceri küldetésének érzi, hogy a Magic Boys-on keresztül határainkon túl is érvényesítse a magyar elemeket. „A film célja, hogy itthon és külföldön is egyaránt szórakoztasson és megállja a helyét. Szemben a Megy a gőzössel, amelyet bár a hazai mozikban több mint 250 ezren néztek meg, más országokban nem érdekelte volna a moziszerető közönséget. Ez a produkció 800 millió forintból készült el, de minden egyes fillér érződik a képkockákon” – hangsúlyozta P. Koltai Gábor.

Eddig 2,8 millióan nézték meg az alkotásaimat a mozikban, ez most a 8. játékfilmem, és erre is nagyon büszke vagyok. Bár szomorúan olvasom a negatív kritikákat, úgy érzem ezek sokkal inkább rosszindulatú megjegyzések, sem mint kritikák. Egy ilyen film elkészítése éppen olyan, mintha az ember egymaga, segítség nélkül mászná meg a Himaláját. Nagyon sok munka van benne és rengeteg harc. De annak örülök, hogy ezekkel a művészekkel dolgozhattam együtt, Madsen például hatalmasakat rögtönzött” – sztorizott Koltai Róbert a közönségtalálkozón. „Eddig Magyarországon volt csak a bemutató, de november 15-én a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál is debütál majd a Magic Boys. Nem törődöm a kritikákkal, hiszen itthon egy díjazott film is csak vállveregetéssel jár. Az sokkal fontosabb, hogy a nézők szeressék az elkészült művet, és szerencsére az eddigi visszajelzések alapján ebből a szempontból nincs okunk a panaszra” – tette hozzá a rendező.

A beszélgetés órákon keresztül tartott volna, de sajnos a mozigépész újra befűzte a tekercset, hogy induljon a Magic Boys egy újabb vetítése.

Ízelítő a filmből:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik