Belföld

Nyakunkon a zimankó? Hétvégén havazhat is!

Hétfőn még többfelé lehet 20 foknál is melegebb, de hétvégén akár havazásra is számíthatunk - derül ki az OMSZ előrejelzéséből.

A középtávú előrejelzés szerint hétfőn az éjszaka képződő köd nagy része feloszlik, párás, napos idő lesz, de helyenként, elsősorban nyugaton és az Észak-Alföldön tartósabban megmaradhat a köd. A leghidegebb órákban 2-7 fok várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 17 és 22 Celsius-fok között valószínű, de a tartósabban ködös tájakon néhány fokkal hűvösebb lehet.

Kedden, október 23-án foltokban tartósabban ködös és napos területek váltakoznak. Csapadék nem várható, de az északi szél északkeleten megélénkülhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-7 fok között alakul. Nappal általában 14-19 fok között, a tartósan ködös helyeken 12 fok körüli csúcshőmérséklet várható.

Szerdán nyugaton és északon többnyire erősen felhős, párás idő valószínű, helyenként szitálással. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-7, a legmagasabb hőmérséklet 12-17 fok között valószínű.

Csütörtökön északkeleten, keleten gyakran beborulhat az ég, helyenként zápor is előfordulhat. Máshol változóan felhős, párás, néhol tartósabban ködös idő várható. A minimumhőmérséklet 2-7 fok között alakul. A maximum csütörtökön és pénteken is 12-17 fok között lesz. Pénteken északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, helyenként záporra is számítani lehet. Többfelé megerősödik az északnyugati, nyugati szél.

Szombaton borult idő várható többfelé esővel, estétől pedig északkeleten és nyugaton havas eső, havazás is lehet. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik. Ekkor a minimumhőmérséklet 1-6 fok között alakulhat, majd 5-10 fok közötti maximumok várhatók.

Vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég, csak estétől szakadozik a felhőzet. Többfelé valószínű eső, havas eső, havazás. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5 fok között várható, de a nap folyamán is csak plusz 1 plusz 6 fokig emelkedik a hőmérséklet.

 

Ajánlott videó