Belföld

Novemberben nyithat a műjégpálya

műjégpálya-felújítás (városligeti műjégpálya, felújítás, )
műjégpálya-felújítás (városligeti műjégpálya, felújítás, )

A napokban megkezdődhetnek a Városligeti Műjégpálya befejezéséhez szükséges munkálatok, és a korábbi hírek ellenére még novemberben megnyithat a létesítmény - írja a hétfői Magyar Nemzet.

November 16-án 16 órakor kezdődhet a korcsolyaidény a Városligetben – közölte a lappal Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes a műjégpálya vezetésére hivatkozva. Mint elmondta, a befejezésre az idén júliusban kiírt közbeszerzési eljárás egy része sikeresen zárult, a belsőépítészeti és az épületgépészeti munkák október 26-án megkezdődhetnek, az erős- és gyengeáramú szerelésekre azonban még várni kell.

A Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén arról is döntött, hogy a Városligeti Műjégpálya saját intézményi keretéből hatmillió forintot költhet az elmaradt akadálymentesítési beruházásra – ismertette a főpolgármester-helyettes.

A lap emlékeztet arra, hogy az eredetileg 4,7 milliárd forintos, kétharmados EU-támogatású felújítás évek óta húzódik. Budapest 2012 elején azonnali hatállyal felmondta a felújítás korábbi kivitelezőjével, az időközben csődbe ment Hérosz Zrt.-vel kötött szerződést, az akkori indoklás szerint a vállalkozó nem teljesített hiba- és hiánymentesen. A költségek megnövekedtek, az engedélyokiratban szereplő teljes összeg mára meghaladja az 5 milliárd forintot. A közelmúltban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kérésére az eredeti uniós támogatási szerződést is módosítani kellett.

A kölcsönös követelések miatt per van folyamatban, de a főváros a csődbe ment cég felszámolási eljárásában is bejelentette hitelezői igényét – válaszolta a főpolgármester arra a kérdésre, hogy a százmilliós nagyságrendű kárt ki téríti meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik