Belföld

Missziós világnap

A vasárnapi világnapon a pápa az emberiség problémáira és a segítség fontosságára figyelmeztet üzenetében.

Vasárnap a magyar templomokban a missziókért és a hithirdetőkért imádkoznak, és a perselypénzt az evangelizáció javára fordítják.A missziós világnapra XVI. Benedek pápa üzenettel fordult a hívekhez, melyet a Szeged-Csanádi Püspökség eljuttatott magyar fordításban a Szeged24-nek.

Eszerint a pápa az idei világnap „különleges jelentőségét” hangsúlyozza, utalva a II. Vatikáni Zsinat kezdetének 50. évfordulójára a Hit évének megnyitásására. A pápa üzenete szerint ez mind megerősíti azt, hogy a katolikus egyház „még bátrabb és még buzgóbb elkötelezettséggel” folytassa, hogy „az evangélium eljusson a föld legvégső határáig”.

A pápa szerint a világnap „arra is ösztönöz, hogy figyelemmel kísérjük a történelmet azért, hogy észrevegyük az emberiség problémáit, vágyait és reményeit”. Krisztus üzenete ugyanis mindig aktuális, „a történelem szívébe hatol, és választ tud adni minden embernek a legnyugtalanítóbb kérdéseire is.” – vélekedik XVI. Benedek.

A világnapon az egyház hivatalos segélyservezete a Katolikus Karitasz pedig arról tájékoztatta a Szeged24-et, hogy a Német Hadügyminisztérium és a németországi Szent Erzsébet Humanitárius Egyesület közös felajánlásaként jelentős adományt kaptak. A több részletben érkező szállítmányban vannak katonai teherautók és gépkocsik, katonai mozgó kórház és konyha, mintegy félezer matrac és sátrak, amelyek Közép-Európában egyedülálló felszerelést biztosítanak majd a rászorulók segítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik