Belföld

Tizenkét iskola diákjait fogadja a győri múzeum

24.hu
24.hu

2012. 10. 20. 11:36

A művészetek iránti érdeklődés felkeltésére, a képzőművészeti alkotásoknak otthont adó múzeum megszerettetésére programsorozatot indított tizenkét intézmény iskolásai és óvodásai számára a győri Városi Művészeti Múzeum.

A húsz hónapig tartó projekt – amelyet uniós támogatással valósít meg a közgyűjtemény – betekintést ad a gyerekeknek a művészettörténetbe, a vizuális- és a környezetkultúrába. A foglalkozások ezen túl lehetőséget teremtenek a résztvevőknek alkotómunkára, kreatív képességeik kibontakoztatására – mondta Gergics Ágnes igazgatóhelyettes.

A fejlesztésbe bevont partnerintézmények pedagógiai programjukhoz illeszkedő lehetőségeket találtak a közgyűjtemény kínálatából, amely a múzeumpedagógusok szándékai szerint jól kiegészíti az iskolai, illetve az óvodai nevelést – tette hozzá a szakember.

A projekt kidolgozói szem előtt tartották az esélyegyenlőséget, a programba bevontak Győrtől távolabbi vidéki iskolákat is, amelyeknek tanulói a magas útiköltség miatt eddig egyáltalán nem vagy csak elvétve jártak a múzeumban. A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében elnyert 28 millió forintos büdzsé lehetőséget teremt az utazási költségek kifizetésére, sőt a  gyerekek megvendégelésére is.

A művészeti nevelési program a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatására is fókuszál, ezt jelzi, hogy együttműködnek két olyan iskolával, ahol a hátrányos helyzetű diákok aránya meghaladja a harminc százalékot.

Az élményt adó foglalkozásokkal szeretnék elérni, hogy a gyerekek megízleljék az alkotómunka örömét, és ifjúként, felnőttként rendszeres múzeumlátogatóvá váljanak – fogalmazott a célokról az igazgatóhelyettes. Ebben segítséget ad a szakembereknek a múzeumi környezet, a gyerekeket körülvevő műalkotások sokasága.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.