Belföld

Áder: Egyedül minden nehéz

áder jános-noe (ingyenes)
áder jános-noe (ingyenes)

A négygyerekes köztársasági elnök a nagycsaládosoknál mondott beszédet.

Az ország olyan, mint a család: rajtunk múlik, milyenné tesszük életünket, rajtunk múlik, hogy felelősséget vállalunk-e egymásért, vagy a széthúzás útját járjuk – jelentette ki Áder János köztársasági elnök a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) huszonöt éves jubileumi ünnepségén.

Az államfő – aki elmondása szerint elsősorban nagycsaládos édesapaként, és nem köztársasági elnökként mondott köszönetet az egyesületnek negyedszázados munkájáért – hangsúlyozta: a családban hatalmas erő lakozik.

“Egyedül minden nehéz, sokaknak semmi sem lehetetlen” – emelte ki a nagy családok jelentőségét, és reményét fejezte ki, hogy a NOE még hosszú időn át képes lesz átadni az erről szóló tudást a felnövekvő nemzedékeknek.

Az államfő – akinek két legidősebb gyermeke most lép ki az életbe, a harmadik most válik nagykorúvá, a legkisebb pedig még kisiskolás – a mese világához hasonlította a családi életet, amely küzdelmes, kalandos, próbatételekkel teli, mégis a jó, a szép és az igaz mozgatja, a tisztességes szándék motiválja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik