Belföld

Tarlós két Kálmán Olgával beszélgetett

Tarlós István (tarlós istván, hulladékfeldolgozás)
Tarlós István (tarlós istván, hulladékfeldolgozás)

A főpolgármester kemény szavai miatt elnézést kért Kálmán Olgától, a nőtől, de Kálmán Olgától, a riportertől nem.

Minősíthetetlennek titulálta Kálmán Olga riporteri magatartását pénteki közleményében Tarlós István. A főpolgármester szerint régóta feltűnő, hogy az ATV műsorvezetője „alázza jobboldali interjúalanyait”, és másképp kérdezi a kormánypárti és az ellenzéki politikusokat.

„Tegnap én több lehetőséget is kínáltam Kálmán Olgának arra, hogy váltson a folytatólagosan személyeskedő témáról, és a város ügyeiről is beszéljünk, de erre nem volt hajlandó. Egyszerűen nem engedtem, hogy engem is megalázzon” – írja a főpolgármester.

Mint arról beszámoltunk, Tarlós István a csütörtök esti Egyenes Beszédben kemény szavakkal illette Kálmán Olgát, mivel a műsorvezető többedszerre is a Fidesz-frakció és a főpolgármester közötti feszültségről kérdezett.

„Az a baj, hogy magának nincs más gondolata, nem nagyon érdemes magához bejönni, mert nem tud értelmes kérdést feltenni, ezen lovagol két éve, és nem hiszem, hogy a főnökei ezért megdicsérik, mert ha magának két éve egyetlen kérdése van, akkor nem nagyon érdemes magával beszélgetni” – mondta Tarlós.

Kálmán Olga később arra is kíváncsi volt, hogy miért nem szavazott a frakcióval együtt Tarlós István a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén a BKV busztenderéről.

A főpolgármester ekkor azt mondta: erre a kérdésre már adott értelmes választ, „ezt általában 90-es IQ felett meg szokták érteni. Hogy ön nem értette meg, az legfeljebb a kialvatlanságával hozható összefüggésbe”.

Péntek délelőtti közleményében Tarlós István részben bocsánatot kért a műsorvezetőtől. Azt mondta, mindig azt hallja, hogy nem illik újságíró hölgyek nőiességére célozgatni, mert nem nőként, hanem riporterként résztvevői a beszélgetésnek.

„Azt hittem, Kálmán Olga is ilyen minőségben kérdezget. Így tehát Kálmán Olgától, a nőtől elnézést kérek, de Kálmán Olgától, a riportertől nem.”

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének ez kevés. A szervezet elnöksége felszólította Tarlóst, hogy Kálmán Olgától mint újságírótól is kérjen bocsánatot. A MÚOSZ szerint a műsorvezető “hivatása írott és íratlan szabályainak megfelelően következetesen tett fel egy közérdekű ügyben kérdéseket, amire a főpolgármester többször is személyeskedve válaszolt, sőt a beszélgetés végén mind riporteri, mind női mivoltában megsértette Kálmán Olgát.
Demokratikus nyilvánosságban a választott politikusnak kiélezett interjúhelyzetekben is kötelessége tárgyszerűen válaszolni, és nem engedheti meg magának, hogy az újságírót minősítse, sértegesse, avagy főnökeivel fenyegesse. A főpolgármester pénteki bocsánatkérése, nem elégséges gesztus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik