Belföld

Tarlós és a Fidesz kapcsolatát vizsgálják

Tarlós István (tarlós istván, hulladékfeldolgozás)
Tarlós István (tarlós istván, hulladékfeldolgozás)

A fővárosi Fidesz-KDNP-frakció működési tapasztalatainak, közte a Tarlós István főpolgármesterrel való munkakapcsolatnak az áttekintését javasolta a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

Németh Zoltán a Fidesz budapesti választmányának csütörtöki ülésen javaslatot tett arra, hogy tegyék hatékonyabbá és rendszeresebbé a Fidesz budapesti elnöksége, a kerületi vezetők és a fővárosi frakció közötti egyeztetést.

A frakcióvezető indítványozta, hogy a fővárosi képviselőcsoport működési tapasztalatainak – ideértve a főpolgármesterrel való munkakapcsolatot is – megtárgyalására a budapesti választmány első körben a választmány elnökségét kérje fel – közölte Fónagy János.

A választmányi ülésen Németh Zoltán tájékoztatást adott a fővárosi Fidesz-KDNP-frakció elmúlt két évben végzett munkájáról is, kitérve arra “a nehéz örökségre, amelyet az előző MSZP-SZDSZ-vezetés hagyott hátra”. Ezek között példaként említette a BKV hatalmas adósságállományát, a közösségi közlekedés finanszírozásának megoldatlanságát, az elöregedett járműparkot, a 4-es metró beruházásának problémáit, a CET-beruházást és “az előnytelen szerződések sok milliárd forintos terheit” – idézte közleményében a választmányi elnök a frakcióvezetőt.

Az elmúlt két év megoldandó témái közé tartozott például a városüzemeltetés működőképes intézményrendszerének kérdése, a 2-es metró vonalára szánt Alstom-szerelvények szállításával összefüggő problémák kezelése, a BKV elöregedett járműparkjának és infrastruktúrájának megújítására kidolgozott program, az adósságállomány átütemezése, a stratégiai közszolgáltatások visszavétele és az ésszerűtlenül megkötött szerződések felülvizsgálata – sorolta Németh Zoltán.

A politikus szerint a továbbiakban is folytatni kell a közösségi közlekedés járműparkjának megújítását, a közlekedésfejlesztési beruházásokat és Budapest teljes csatornázásának kiépítését.

A Fidesz budapesti választmánya ezen felül megtárgyalta Kubatov Gábor országos pártigazgató beszámolóját a fővárosi választókerületek kialakításáról, a választási törvény változásairól, valamint az elkövetkező időszak politikai feladatairól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik