Belföld

Sikersztori: díjat nyert a Masterplast

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2012. 10. 19. 14:15

A Masterplast tájékoztatása szerint a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnöksége a Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díjat első alkalommal a Masterplast Nyrt-nek adományozta.

A díjat Matolcsy György gazdasági miniszter és Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Wekerle Terv miniszteri biztosa adta át ünnepélyes keretek között a II. Kárpát-medencei Gazdasági Fórumon 2012. október 19-én. A díjat annak adományozzák, aki vagy amely társaság Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében különösen sokat tett a gazdasági élet, azon belül elsősorban az ipar és a kereskedelem harmonikus fejlődése érdekében.

Amerikai sikertörténetbe is beleillene a két székesfehérvári fiatalember életútja. Tibor Dávid és Ács Balázs gimnazista barátokként a nyári szünetben Dávid édesapjának a cégében dolgoztak üzletkötőként. Néhány év múlva, miután az édesapa visszavonult az üzleti élettől, úgy döntöttek, létrehozzák a maguk cégét. 22 évesek voltak ekkor.

A Masterplast 1997-ben 5 fős cégként Székesfehérváron kezdte meg működését. Főbb tevékenysége az épitőanyag kereskedelem lett. A cég már az első évben 160.000 eurós forgalmat ért el, ami lehetőséget biztosított a további növekedéshez. Az elkövetkező bő két év során a vállalat további dinamikus fejlődésének köszönhetően tevékenységi körében piacvezető lett Magyarországon.

Ezt követően a Masterplast fokozatosan jelent meg a nemzetközi piacon: a cég 2000-ben nyitotta meg első leányvállalatát Szlovákiában, 2002-re már cégcsoportról beszélhetünk 4 külföldi leányvállalattal. A 2005. év erőteljes profilbővülést hozott, ekkortól datálja ugyanis a vállalatcsoport gyártótevékenységének indulását: jelentős összegű befektetést követően megkezdi munkáját a Masterprofil és Masterfoam üzem. A 2007-es évet már komoly regionális piaci szereplőként zárja a csoport: árbevétele megközelítette a 100 millió eurót. Napjainkban a cég 13 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal és több mint 700 főt foglalkoztat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - NOVEMBER 29: U.S. President Donald Trump answers questions from the press while departing the White House November 29, 2018 in Washington, DC. Trump answered numerous questions regarding his former attorney Michael Cohen's recent court appearance and testimony before departing. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.