Belföld

Megkezdték a belterületi vízelvezető árkok utóellenőrzését

24.hu
24.hu

2012. 10. 19. 08:43

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tavasszal felmérte a megye összes településének belterületi vízelvezető árokrendszerének állapotát az esetlegesen bekövetkezendő heves esőzések, illetve belvizek következtében kialakuló károk megelőzése érdekében.

A tavaszi vizsgálat során feltárt hiányosságok javítására az érintett önkormányzatok intézkedési tervet készítettek, amelynek végrehajtását ezekben a hetekben ellenőrzi a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
A belterületi vízelvezető árokrendszerek utóellenőrzésének célja a karbantartatlanságokból eredő vízkárok megelőzése. Fontos, hogy az árkok és átereszek az esőzések alkalmával minden esetben képesek legyenek a csapadék hatékony elvezetésére. Tavasszal a települési felszíni vízelvezető rendszerek átfogó ellenőrzéséről jegyzőkönyv készült. A feltárt hiányosságok felszámolása az önkormányzatoknak, a gazdálkodó szervezeteknek és az állampolgároknak, mint tulajdonosoknak a felelőssége, hiszen a magántulajdonú ingatlanok előtti vízelvezető árkok rendszeres karbantartása, takarítása az ingatlan tulajdonosának a kötelessége, felelőssége. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság októberben a tavaszi ellenőrzés során feltárt hiányosságok megszüntetésére tett intézkedéseket vizsgálja az érintett településeken.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

BEVERLY HILLS, CA - OCTOBER 09: Contributing editor at Vanity Fair, Monica Lewinsky speaks onstage at Day 1 of the Vanity Fair New Establishment Summit 2018 at The Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on October 9, 2018 in Beverly Hills, California.   Matt Winkelmeyer/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.