Belföld

Megkezdték a belterületi vízelvezető árkok utóellenőrzését

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tavasszal felmérte a megye összes településének belterületi vízelvezető árokrendszerének állapotát az esetlegesen bekövetkezendő heves esőzések, illetve belvizek következtében kialakuló károk megelőzése érdekében.

A tavaszi vizsgálat során feltárt hiányosságok javítására az érintett önkormányzatok intézkedési tervet készítettek, amelynek végrehajtását ezekben a hetekben ellenőrzi a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
A belterületi vízelvezető árokrendszerek utóellenőrzésének célja a karbantartatlanságokból eredő vízkárok megelőzése. Fontos, hogy az árkok és átereszek az esőzések alkalmával minden esetben képesek legyenek a csapadék hatékony elvezetésére. Tavasszal a települési felszíni vízelvezető rendszerek átfogó ellenőrzéséről jegyzőkönyv készült. A feltárt hiányosságok felszámolása az önkormányzatoknak, a gazdálkodó szervezeteknek és az állampolgároknak, mint tulajdonosoknak a felelőssége, hiszen a magántulajdonú ingatlanok előtti vízelvezető árkok rendszeres karbantartása, takarítása az ingatlan tulajdonosának a kötelessége, felelőssége. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság októberben a tavaszi ellenőrzés során feltárt hiányosságok megszüntetésére tett intézkedéseket vizsgálja az érintett településeken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik