Belföld

Jegyzők számára rendeztek konferenciát Fejér Megyében

Szakmai tájékoztatót szervezett a Fejér Megyei Kormányhivatal a Fejér megyei jegyzők számára október 18-án, csütörtökön a megyei kormányhivatal dísztermében.

Köszöntőt mondott, tájékoztatót tartott a járási hivatalok kialakításával kapcsolatos aktualitásokról dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott. Emlékeztetett rá: jóllehet a járási hivatalok csak január elsejével kezdik meg működésüket, október 31-éig meg kell állapodnia a megyei kormányhivatalnak a települési önkormányzatokkal a járási hivatalokhoz kerülő köztisztviselőkről, ingó és ingatlan vagyonról.

Az elmúlt időszakban számos jogszabály megváltozott, ezért is tartották fontosnak a szakmai tájékoztatást, a kölcsönös információcserét. Azt, hogy fórumot teremtsenek a jegyzők, körjegyzők számára, s a 108 Fejér megyei település jegyzője, illetve körjegyzője első kézből kapjon információkat. A Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője köszönetet mondott segítőkészségükért, és rugalmas, gyors szakmai segítséget, együttműködést ígért a kormányhivatali vezetők, szakemberek nevében a következő hetek feladatainak megoldása érdekében.

Ezt követően a megyei kormányhivatal három főosztályvezetője: Molnár Lajos (Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály), Unger József (Informatikai Főosztály) és Hajnalné dr. Szecsődi Zsuzsanna (Törvényességi Felügyeleti Főosztály) ismertette, milyen feladatok várnak a jegyzőkre és a kormányhivatali szakemberekre a megállapodások előkészítése érdekében, majd a résztvevők kérdéseire válaszoltak a kormányhivatali vezetők.

A jegyzői értekezlet második részében az ebrendészeti feladatokról és az alkalmazható szankciókról Molnár Tamásné, az  Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány titkára informálta a résztvevőket, majd a szabadtéri tüzek megelőzésére irányuló jegyzői feladatokról, a települések belterületi vízelvezető rendszerének supervisori ellenőrzése, a szabadtéri rendezvények bejelentése, engedélyezése kérdésköreit ismertették a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai, Györök Ferenc tű. alezredes, Nagy Lajos mk. tű. alezredes. A közös hivatalok felállításáról, a 2013. január 1-jét követő új jogszabályi változásokról Hajnalné dr. Szecsődi Zsuzsanna főosztályvezető (Törvényességi Felügyeleti Főosztály) tartott előadást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik