Belföld

Chipet kapnak a kukák Székesfehérváron

A hulladékszállítással foglalkozó cég szerint az új rendszer segítségével megszűnnek a fekete ürítések, így ennek többletköltségeit sem kell a továbbiakban  az ügyfeleknek megfizetniük.

Steigerwald Tibor, a Depónia Kft. ügyvezető igazgatója a Hiemer-házban tartott sajtótájékoztatón mutatta be a kukák egyedi azonosítására szolgáló módszert, mely eddig az ország számos pontján került bevezetésre és beváltotta a működéséhez fűzött reményeket.

„Már régóta keressük a megoldást arra, hogy ellenőrizhetővé tegyük a lakossági szemétszállítást, kiszűrjük a fekete ürítéseket, melyek jelentős többletköltséget rónak a becsületesen fizető ügyfelekre.” – mondta az ügyvezető, majd hozzátette: „A cél, hogy ne kerülhessen sor a szerződés nélküli edények ürítésére. Ez a rendszer nem képes számlálni, hogy a Depónia Kft-vel szerződésben álló ügyfél hányszor és milyen mennyiségű szemetet üríttet, a fizetés egyelőre nem ez alapján történik. Viszont nagy biztonsággal megállapítható, hogy kik azok, akik a szolgáltatást jogtalanul veszik igénybe.”

Szépe Attila, a Depónia Kft. műszaki igazgatója ismertette a módszer bevezetésének gyakorlati lépéseit: „A Depónia Kft. ügyfelei közül már sokan megtalálhatták a postaládájukban azokat a vonalkódos matricákat, melyeket a szeméttároló edényeikre kell felragasztaniuk. Az aktuális szemétszállítás során a Depónia munkatársai a vonalkódos matrica alapján beazonosítják a megrendelőt és egy azonosításra szolgáló műanyag lapocskát helyeznek fel a szerződésben álló ügyfelek kukáira. A gyűjtőjárművek felépítményein elhelyezett infrakapuk képesek lesznek olvasni az egyedi chipeket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik