Belföld

Tarlósnak nem elég a közműadó

A főpolgármester szerint a közműadó nem lesz elég a BKV jövő évi finanszírozásához.

Tarlós István egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva azt mondta: biztos abban, hogy a közszolgáltató cégek által fizetendő közműadót csak a fővárosi önkormányzat kaphatja, és csak közlekedésfinanszírozásra fordíthatja, de valószínűsíthető, hogy a BKV és a BKK következő évi stabil működéséhez ez nem lesz elég.

Arra a kérdésre, hogy mennyi pénz folyhat be a közműadóból, Tarlós István azt mondta, egyelőre nem tudja megítélni, mert nem csak Budapestet és nem csak a saját közszolgáltatóikat érintené, hanem a távközlési és elektromos cégeket is. Az összegről legkorábban pénteken kaphat információkat.

A kormánnyal folyó egyeztetésekről a főpolgármester azt mondta, csütörtök délután találkozik Bagdy Gábor pénzügyi főpolgármester-helyettessel, aki részt vett a tárgyaláson, amely pénteken is folytatódik. Tarlós István reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy közlekedés tárgyában a jövő héten utoljára egyeztetnek, ellenkező esetben attól tart, hogy a jövő évi finanszírozással komoly problémák lehetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik