Belföld

Megmozdultak a tornacsarnokért

A teljes tanári kar részvételével flash mobot tartottak a Pannonhalmi Bencés Gimnázium diákjai csütörtökön. A közös megmozdulásról készült filmet ugyanis egy, a leendő tornacsarnokért indított akcióban használják majd fel.

Az intézménynek rég dédelgetett álma válhat valóra, hiszen nemrégiben egy sporttámogatási törvény kiírására pályázatot nyújtottak be, egy 1600 négyzetméteres tornacsarnok felépítésére. A projekt sikeres elbírálásával közel 600 millió forintos támogatást kapna a létesítmény, a beruházáshoz azonban még további 100 millió forintra van szükségük a bencéseknek. Az önrészt az úgynevezett kosárjegy akcióval szeretnék összegyűjteni, ennek egyik eleme a csütörtökön rövidfilmként rögzített flash mob.  „A tornacsarnok leendő helyszínére, a Hospodár kertbe vonult ki a diákság és a teljes tanári kar, ahol felsorakozva kialakítottuk a tervezett csarnok kontúrját. A megmozdulás legizgalmasabb része az volt, amikor az egyik osztály tagjai egymásba karolva kirajzoltak egy hálót, amelybe „belesett” egy másik osztály által körvonalazódó kosárlabda. A rögzített képkockákat elsősorban az öregdiákjainkhoz szeretnénk eljuttatni, így kérve segítséget tőlük, hogy adományaikkal járuljanak hozzá az önrész összegyűjtéséhez” – mondta Barcza István, igazgatóhelyettes.

Bár a pályázat elbírálása még hetekbe telhet, a bencések reménykednek abban, hogy pozitív irányba billen a mérleg. „Ez a csarnok több éves álma az intézménynek. Hasonló tervek születtek már az elmúlt években is, sőt volt arra is példa, hogy az elképzelések a kivitelezés előtt hiúsultak meg. A mostani projektben egy 1600 négyzetméteres, minden igényt kielégítő komplexum felépítését tűztük ki célul. Természetesen a nehézséget ebben az esetben a környezet adottságai jelentik, hiszen a kert dombokkal tarkított felszínét kell az építkezés körülményeihez igazítani. Ha a pályázat révbe ér, akkor már jövő év februárjában elkezdődhetnek a munkálatok, és 2014 őszére teljesen elkészülhet a létesítmény” – mondta Gutowski Robert, építész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik