Belföld

Láss és látszódj!

24.hu
24.hu

2012. 10. 18. 18:50

Ilyen még nem volt: egy hónapos rendőri kampány a biztonságos közlekedésért, ingyenes szolgáltatásokkal.

Szervízek és látszerészek is csatlakoztak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság által meghírdetett, november közepéig tartó, országossá bővülő kampányához. Ebben a rendőrök közeledő tél nyomán romló időjárási, közlekedési viszonyok miatt arra buzdítják az autósokat vizsgáltassák át kocsijuk világítóberendezéseit és ellenőriztessék a látásukat – mindezt térítésmentesen.

A kampányhoz számos optikus üzlet és szakszervíz is csatlakozott, ahol az akció ideje alatt ingyen átvizsgálják az autók lámpáinak fényvisszaverő elemeinek működését, állapotát és ellenőrzik a sofőrjeik látását.

A szervizek külön a kampányra készített tanúsítványt és a tervek szerint a szélvédőre kiragasztható matricát is adnak, melyek igazolják, hogy az autó megfelel a jogszabályokban előírtaknak.

A látszerészek pedig megnézik, hogy szükség van-e a sofőrök szemének korrekciós segítségre, ha igen megállapítják a dioptria mértékét és tanácsot adnak a megfelelő szemüveg elkészítésével kapcsolatban is.

Az erre a célra létrehozott honlapon (www.latnieslatszani.hu), melyet folyamatosan töltenek, megtalálhatóak a legfontosabb információk. De a www.bulisbiztonsag.hu és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján is lehet tájékozódni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.