Belföld

„Álomút”

Rajzpályázat 3-14 éves korú gyerekeknek, a nyeremény egy különleges kirándulás.

„Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád milyen lehet közlekedési hírszerkesztőnek lenni? Lennél útépítő mester? Szívesen kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Szívesen megosztanád ezeket az élményeket az ovis barátaiddal vagy az osztálytársaiddal is?” – ezt kérdezi a több mint harmincezer kilométernyi utat kezelő Magyar Közút Nonprofit Zrt. a gyerekektől, amely szerint ha „igen” a válasz, akkor ell kell indulni pályázatukon.

A cégnél a Szeged24-nek arról számoltak be: a jelentkezőknek nincs más dolguk, mint november 30-ig küldeni postán nekik (1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13.) egy bármilyen technikával készült, A4-es rajzot az úthoz, a közlekedéshez kapcsolódóan.

A három korcsoportba sorolt nyertesek mindegyikének egy kirándulás a jutalma Közép-Európa legnagyobb úttörténeti múzeumába, a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteménybe. Mégpedig teljes a osztállyal vagy ovis csoporttal. A múzeumban aztán agyerekek találkozhatnak Józsival, a „Robog az úthenger” film “főszerepét játszó” úthengerrel, és más különlegességekkel, interaktív, játékos formában.

A pályázat pontos részleteiről érdeklődni, tájékozódni  a kommunikacio@kozut.hu e-mail címen vagy a cég internetes oldalán lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik